Kandidatprojekt i programvaruutveckling

Studenter genomför ett programmeringsprojekt från specifikation till test och leverans.

Anmälan till uppdrag för kursen öppnar 1 januari 2018

Anmäl intresse

Vad får uppdragsgivaren

Har du en programmeringsuppgift som du behöver hjälp med? Då kan detta vara någonting för dig! I kurserna ”Programutvecklingsprojekt i ett helhetsperspektiv” och ”Kandidatprojekt i programvaruutveckling” ska studenter genomföra ett programmeringsprojekt från specifikation till test och leverans. För att göra projekten mer verklighetsnära har vi externa uppdragsgivare. Det finns alltså möjlighet att vara ”kund” i kursen och därmed definiera ett eget studentprojekt. Motprestationen är att du agerar som kund tillsammans med projektgruppen.

Hur går det till

Ett programmeringsprojekt gentemot innehåller alla aktiviteter i system-utvecklingsprocessen (såsom analys, krav, design, implementering, test och leverans). Erfarenhet av alla slags projekt finns, både industribaserade och forskningsinriktade. Arbetet sker i grupper om ca 7 studenter och genomförs under hela vårterminen, med preliminär projektstart i januari. Företag som är uppdragsgivare kommer att bjudas in för en kort projektpresentation till projektstarten, men det är inte ett krav att delta. 

Se mer information på http://www.ida.liu.se/~TDDD77/inbjudan.sv.shtml 

Vad krävs av uppdragsgivaren

Företaget behöver inte ha erfarenhet från utveckling av mjukvarusystem, det räcker med ett lämpligt problem för ett mjukvaruprojekt. 

Kostnaderna för företaget begränsas till att täcka resekostnader samt studenternas överenskomna utlägg.

Mer om kursen

Kurserna “Programutvecklingsprojekt i ett helhetsperspektiv”, och ”Kandidatprojekt i programvaruutveckling” ges för utbildningsprogrammet i datateknik, termin 6 och för andra utbildningsprogram med inriktning mot mjukvara. 

Kurskod: TDDD96
Läs mer om kursen på LiU hemsida

Just nu är uppdragsanmälan för kursen Kandidatprojekt i programvaruutveckling stängd...

...men om du fyller in formuläret, så återkommer vi när anmälningen öppnar igen

Skriv in sidans namn (ordet 'studentuppdrag', alla små bokstäver) i fältet nedan.

Hoppa till verktygsfältet