Kandidatprojekt i programvaruutveckling

Studenter genomför ett programmeringsprojekt från specifikation till test och leverans.

Vad får uppdragsgivaren?

Har du en programmeringsuppgift som du behöver hjälp med? Då kan detta vara någonting för dig! I kursen  ”Kandidatprojekt i programvaruutveckling” ska studenter genomföra ett programmeringsprojekt från specifikation till test och leverans. För att göra projekten mer verklighetsnära har vi externa uppdragsgivare. Det finns alltså möjlighet att vara “kund” i kursen och därmed definiera ett eget studentprojekt. Motprestationen är att du agerar som kund tillsammans med projektgruppen.

Hur går det till?

Ett programmeringsprojekt gentemot innehåller alla aktiviteter i system-utvecklingsprocessen (såsom analys, krav, design, implementering, test och leverans). Erfarenhet av alla slags projekt finns, både industribaserade och forskningsinriktade. Arbetet sker i grupper om ca 7 studenter och genomförs under hela vårterminen, med projektstart i januari. Företag som är uppdragsgivare kommer att bjudas in för en kort projektpresentation till projektstarten, men det är inte ett krav att delta. 

Se mer information på http://www.ida.liu.se/~TDDD96/inbjudan/index.sv.shtml

Vad krävs av uppdragsgivaren?

Företaget behöver inte ha erfarenhet från utveckling av mjukvarusystem, det räcker med ett lämpligt problem för ett mjukvaruprojekt. 

Man skall vara beredd på ett antal möten med studenterna. Totalt beräknar vi att man lägger ca 25 timmar som kund.

Kostnaderna för företaget begränsas till att täcka resekostnader samt studenternas överenskomna utlägg.

Studenterna har generella datorer för Windows, Linux och en och annan Mac. Speciell hårdvara, programvara och annan utrustning tillhandahålls av företaget.

Beskrivning

Kursen “Kandidatprojekt i programvaruutveckling” ges för utbildningsprogrammet i datateknik, termin 6 och för andra utbildningsprogram med inriktning mot mjukvara.

Uppdragets längd: 14 v

Antal studenter: 6-8

Nivå: Kandidat

Kurskod: TDDD96

Uppdragsanmälan öppnar: 1 nov 2024

Studenter genomför ett programmeringsprojekt från specifikation till test och leverans.

Anmäl intresse!

Få ett mail när kursen tar emot anmälningar igen genom att fylla i formuläret.

Hämtar automatiskt kursens id

I och med dataskyddsförordningen GDPR vill vi informera om att personuppgifterna som matas in i formuläret kommer att hanteras på ett säkert sätt och inte säljas till tredje part. Vi sparar uppgifter så länge vi behöver för att kunna fullgöra våra förpliktelser mot dig samt för uppföljning och statistik.